Dansk dramatik til alle
I anledningen af at dansk dramatik nu bliver tilgængelig for alle brugere i landet har vi lavet en række interviews med danske dramatikere og forskere, som kommer med inspiration og anbefalinger.
Det Kgl. Bibliotek har en omfattende samling af dansk dramatik. Mange af værkerne har imidlertid aldrig været publiceret. Det betyder, at rigtig mange af de teaterstykker, som har været opført på de danske teaterscener gennem de sidste 300 år, kun er blevet opført enkelte gange, og den brede befolkning har ikke haft adgang til at kunne læse stykkerne.
Men med en ny aftalelicens kan man nu gennem Det Kgl. Bibliotek læse upublicerede danske dramatiske værker digitalt og uden betaling.
Adgangen til upubliceret dansk dramatik er for alle, hvad enten du arbejder med teater, er underviser, forsker i teaterhistorie eller blot har lyst til at dykke ned i dit yndlingsstykke. De dramatiske værker spænder over alt fra komedier og vaudeviller til tragedier og politiske dramaer.
Oplev dramatikere og teaterforskere fortælle om dramatikkens historie og betydning
Anna Lawaetz: Dansk dramatiks begyndelse
Jokum Rohde: Teaterreplikken
Jesper Bræstrup Karlsen: Kunsten at skrive børne-/ungedramatik
Line Knutzon: Om alt det der står imellem linierne
Andreas Garfield: Om at skabe dramatik
Anna Bro: Undersøgelse af samtiden
Solveig Gade: Udforskning af identiteter
Johanne Petrine Reynberg: Opgøret med Hollywood-modellen
Ulla Kallenbach: Kvinders rolle i dansk dramatik
OBS!
Vær opmærksom på, at tv-dramatik og radio-dramatik pt. ikke er omfattet af Det Kgl. Biblioteks aftalelicens om tilgængeliggørelse af dansk dramatik.
Udenlandsk dramatik med aktive rettigheder (70 år fra død) og musikdramatik er ikke indeholdt i aftalen. Det er muligt som forsker at få udleveret datasæt til forskning.