Musikfestdage uden tekst
Afholdt

Foto: Det Kgl. Bibliotek

Musikfestdage i Diamanten – fredag

Se fredagens program til Musikfestdage i Diamanten.

Hvad er Musikfestdage i Diamanten?

Hvilke billetter er der, kan jeg få adgang med kørestol, og serverer I mad? Få svar på næsten alle dine spørgsmål på denne side fuld af vigtig information om Musikfestdage.

Læs mere og køb partoutbillet

Musikfestdage i Diamanten er et tag-selv-bord af koncerter, talks, workshops og meget mere med afsæt i den klassiske musik for både børn og voksne – arrangeret i samarbejde med Trio con Brio Copenhagen.

Få et væld af musikalske oplevelser, når Den Sorte Diamant bliver fyldt med musik – fra gallakoncert i Dronningesalen over pop-up koncerter på Kirkebybroen til intime solokoncerter i det store hus' hemmelige krinkelkroge.

Til Musikfestdage kan du opleve en række internationale verdensnavne samt Danmarks anerkendte ensembler og unge talenter. Sammen vil de folde den klassiske musiks mangfoldighed ud til 35 koncerter på mere end syv scener fordelt i Den Sorte Diamant og den gamle biblioteksbygning over to dage i et overflødighedshorn af helt særlige musikalske oplevelser.

Program

Foto af Søren Sætter-Lassen på scenen
Skuespiller Søren Sætter-Lassen sætter ord til musikken

Foto: Julia Severinsen

Åbningskoncert: Niels Klims underjordiske rejse

Kl. 20:00 i Dronningesalen.

Kom med ned i den overraskende underverden, når skuespilleren Søren Sætter-Lassen fortolker Ludvig Holbergs roman Niels Klims underjordiske rejse sammen med Trio con Brio Copenhagen og alle de øvrige medvirkende musikere til Musikfestdage! Romanen er Holbergs eneste, og så er den tæt på at være science fiction! I denne forestilling går teksten i dialog med adskillige klassiske musikværker, og der bliver opført værker af bl.a. Grieg, Stravinskij, Saint-Saëns, Sørensen og Ravel, som understøtter stemningen i Holbergs roman. 

 

Medvirkende

Søren Sætter-Lassen, Casals Kvartetten, Trio Con Brio Copenhagen, Fauré Kvartetten, Matthias Loibner, Nataša Mirković, Tessa Lark, Michael Thurber, Gustav Piekut, Jonas Frølund, Michael Germer, Nicholas Algot Swensen, Jonathan Algot Swensen, Aleksandra Dzenesenia

 

Program

Grieg, Beethoven, Rossini, Bach, Debussy, Elgar, Stravinskij, Bernstein, Ravel,
Martin, Debussy, Händel, Waxman, Saint-Saëns, Sørensen.

Oplev også

Oplev den højt eftertragtede amerikanske violinist Tessa Lark, der bl.a. har været nomineret til en grammy for best classical instrumental solo, sammen med komponist og bassist Michael Thurber. I denne koncert tager duoen afsæt i deres fælles album Invention. Albummets musikalske udtryk står som en kombination af stilarter fra helt forskellige grene af den instrumentale musik, og inddrager både inspirationer fra amerikansk folkemusik, bluegrass og Bach, hvis inventioner duoen både har fortolket og opkaldt albummet efter. 

Medvirkende

Tessa Lark (violin), Michael Thurber (bas)

Program 

J.S. Bach Inventioner 
Thurber/Lark 

Tag med på en helt utroligt betagende rejse ind i det østrigske vinterlandskab. ”Dette er i sandhed en af de mest betagende og rørende versioner af Franz Schuberts Winterreise, jeg nogensinde har hørt”, siger programansvarlig Jesper Egelund om versionen af et af musikhistoriens hovedværker, som vi skal høre til denne koncert. Der er tale om vokal kammermusik med 24 sange til tekster af digteren Wilhelm Müller, som i denne version fremføres af sanger Nataša Mirković og Matthias Loibner på hurdy-gurdy (drejelire).

Medvirkende 

Nataša Mirković, sang. Matthias Loibner, hurdy-gurdy  

Program 

Franz Schubert, Winterreise (arr. Loibner/ Mirković) 

Fra Wien til København over Barcelona. Østrigs hovedstad Wien lægger navn til en hel stilart, wienerklassik, og to af de ypperste eksponenter er komponisterne Joseph Haydn og Wolfgang Amadeus Mozart. Her er Casals Kvartetten med en af Haydns ”sol” kvartetter, der regnes som de første mesterværker for strygekvartet – de er komponeret allerede i 1772. Mozart var yngre og hans dissonanskvartet fra 1785 er tilegnet Haydn, som han beundrede, hvilket var gensidigt. Casals Kvartetten har disse to kvartetter med, der passer utroligt godt til stemningen i den gamle læsesal.

Medvirkende

Casals Kvartetten (ES): Vera Martinez, violin, Abel Tomàs, violin, Jonathan Brown, bratsch, Arnau Tomàs, cello

Program

Haydn, strygekvartet i g-mol op. 20, nr. 6., Hob.III: 36 ''Sonne’’  
Mozart, strygekvartet nr. 19 i C-Dur, KV 465, ''Dissonanzenquartett’’

Turen er en vandretur i både Den Sorte Diamant og i den ældre del af biblioteket, bygningerne Holm og Hansen – herunder steder, som der ikke normalt er offentlig adgang til. Undervejs fortæller vi om arkitekturen, historien, kulturaktiviteterne og Det Kgl. Bibliotek – og flere steder vil du blive overrasket af en musiker! F.eks. af Bachs solomusik eller folkemusik fra Østrig eller Hviderusland.

Medvirkende

Alt efter Musikfestdages øvrige program medvirker tre til fire af de musikere, der er til stede.

Oplev koncerten fra broerne på 3., 4. og 5. sal eller i Atriet.

Musikerne er brødrene Algot Swensen, der begge stormer frem med syvmile skridt i den klassiske musikverden, sammen med den blot 21-årige violinist Michael Germer og Jonas Frølund, der er en af Danmarks mest lovende unge klarinettister. Hør bl.a. musik fra Frølunds nye soloudgivelse solo alone and more.

Medvirkende

Jonas Frølund, klarinet, Michael Germer, violin, Nicholas Algot Swensen, bratsch, Jonathan Algot Swensen, cello  

Program

Igor Stravinskij, tre stykker for solo klarinet

Johann Sebastian Bach, solo stykker

Richard Wagner, Tristan og Isolde (arr. for soloklarinet)

Manuel Ponce, duo for violin og bratsch, i uddrag

Bohuslav Martinů, tre madrigaler for violin og bratsch, i uddrag

Maurice Ravel, duo sonate for violin og cello, i uddrag

Oplev en sand overraskelse midt på kajen foran Diamanten. I tilfælde af dårligt vejr rykker programpunkterne indenfor i Atriet.

Musikfestdage i Diamanten er sponsoreret af Augustinus Fonden, Beckett-Fonden, William Demant Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond og Knud Højgaards Fond.

Kultur i Diamanten

Hold dig opdateret om koncerter, talks, udstillinger, foredragsforestillinger og mange andre kulturtilbud i Den Sorte Diamant i nyhedsbrevet Kultur i Diamanten. Udkommer 1-2 gange månedligt.