Concerto Copenhagen: Kan du høre foråret?
Concerto Copenhagen hylder foråret velkommen med musik inspireret af sæsonens egne lyde.
Program
Johann C.F. Fischer (1656-1746): Le Journal de Printemps suite i C-dur op. 1 nr. 1
Antonio Vivaldi (1678-1741): Il Rosignuolo (Nattergalen) – Violinkoncert i A-dur
Charles Avison (1709-1770): Concerto grosso nr. 3 i d-mol (efter Scarlatti)
Antonio Vivaldi: Il Gardellino (Guldfinken) – Fløjtekoncert i D-dur
Pause
Antonio Vivaldi: La Primavera (Foråret) fra De Fire Årstider
Respighi/Karl Aa. Rasmussen(1879-1936) / (1947-): Gli Uccelli (Fuglene)
Årstiderne har altid været en stor inspiration for komponister – særligt foråret, hvor naturen vågner fra vinterens dvale. Til denne koncert hylder Concerto Copenhagen foråret med et program, hvor musikken henter inspiration i forårets naturlyde.
Barokmusik med bækkenes klukken
Også i barokken kan man finde musik, der imiterer forårets lyde og stemninger – fra fuglesang til bækkens klukken. Særlig kendt er Vivaldis ”De fire årstider”, hvor musikken forsøger at genskabe forårets klange. Også fuglenes sang bliver igen og igen forsøgt imiteret, som i Vivaldis to koncerter for violin og fløjte hvor man kan høre nattergalen ("Il Rosignuolo"), og ”Il gardinello”, som vi herhjemme kender som sangfuglen guldfinken, også kaldet stillitsen.
Er du dus med himlens fugle?
I 1927 skrev italienske Ottorino Respighi en suite for orkester baseret på musik fra barokken. Suiten, kaldet Gli Ucelli (Fuglene), prøver ikke bare at genkalde fuglenes sang, men også deres karakter. I 2015 omskrev komponisten Karl Aage Rasmussen dette værk til Concerto Copenhagens barokensemle. Mon du kan høre foråret, og er dus med himlens fugle, når Concerto Copenhagen afslutter denne forårskoncert med Fuglene af Respighi/Rasmussen?
Medvirkende
Concerto Copenhagen
Musikalsk ledelse: Lars Ulrik Mortensen
Til middag med kunstneren
Fuldend din musikalske oplevelse i Den Sorte Diamant med en langbordsmiddag før koncerten sammen med musikerne fra scenen. Madkartoteket og Salon byder på en 2-retters middag med udgangspunkt i sæsonens råvarer.
Middagen begynder kl. 18:00 i Salen i Den Sorte Diamant.
Hovedret
- Unghane med brændt agurk, syltede rabarber, brøndkarse med sauce blanquette
- Nye danske kartofler kogt i løvstikke, vendt i karse & persille
- Grillede gulerødder med pure, mynte & spinat
- Hjertesalat med skalotteløg vendt i hyldeblomst
Dessert
- Lun vaffel med karamelis og blåbær
Menu 425 kr. inkl. drikkevarer. Køb billet ved at klikke her.