Bibliotekshaven LIVE 2:4 - Amalie Smith, Chantal Al Arab, Özlem Saglanmak og Mads Mathias
Vi fejrer, fortolker og fantaserer om alle de landskaber, der omgiver os, under åben sensommerhimmel i den historiske Bibliotekshave med musik, statements og ny poesi.
Det Kgl. Biblioteks succesfulde sommerscene Bibliotekshaven LIVE vender tilbage med masser af musik, poesi og performance.
Over fire sensommertorsdage fra slut august til start september kan du under åben himmel og i historiske rammer møde skuespillere, digtere, talere og musikere. Baren er åben, og vi serverer en lækkerbisken af uimodståelige, tankevækkende optrædener.
I den anden udgave af Det Kgl. Biblioteks sommerscene, Bibliotekshaven LIVE, vil vi med musik, performance, lyrik og polemiske taler udfolde årets tema: Landskab. Igen i år har Det Kgl. Bibliotek taget initiativ til at få skrevet ny dansk lyrik som respons til vores virkelighed nu og her.
Du vil midt i haven mellem Det Kgl. Bibliotek og Christiansborg, kulturarvens og magtens bastioner, kunne opleve bløde toner fra sanger Mads Mathias, dragperformer Chantal Al Arab, der vil holde en inspirerende tale, skuespiller Özlem Saglanmak, som vil fortolke digtet Helt i skoven af Pia Juul, og uropførelsen af et nyt lyrisk værk af digter og forfatter Amalie Smith.
Cafeens pop-up bar er åben, og du er velkommen til at tage dit eget picnic-tæppe eller campingstol med til at sidde på.
Bestil en picnicpose
395 kr. for mad og drikke til to.
Udlevering i caféens popup-bar i Bibliotekshaven.
Indhold
Snacks - sprøde chips & salte nødder
Salat med kylling, bagte tomater, fennikelcrudité, sprød salat, bulgur og rosmarinmayo toppet med vesterhavsost og karse
Hertil brød og smør.
Lidt sødt.
To flasker vand og en flaske hvidvin.
Servietter, glas, bestik med mere.
Bestilling
Bestil på info@madkartoteket.dk senest tre dage før arrangementet.
Betal via MobilePay 742603. Dette gælder som din endelige bestilling.
Medvirkende
Amalie Smith
Amalie Smith er forfatter og billedkunstner uddannet ved Forfatterskolen og Det Kgl. Danske Kunstakademi. Hun har med sine originale udgivelser viet verden omkring sig en detaljeorienteret og præcist registrerende opmærksomhed. Hun går såvel personligt som kunstnerisk og naturvidenskabeligt til værks, når hun afsøger så forskellige emner som kærlighed, marmor, læsning, krop og erindring.
Chantal Al Arab
Chantal Al Arab er en Dansk dragqueen og en aktiv debattør i diskussioner om køn og identitet. Hun er blandt andet kendt som en del af den prisbelønnede draggruppe 'Veninderne' og har skrevet bogen 'Bøssernes Danmarkshistorie. 1900-2020' sammen med Lars Henriksen. Chantal Al Arab optræder af og til også i skikkelse af cand.mag i historie og engelsk, Anders Larsen.
Özlem Saglanmak
Özlem Saglanmak blev i 2006 uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole. Özlem Saglanmak har været med i flere danske film og tv-serier fra Yallarup Færgeby til Forbrydelsen og senest Bedrag og Borgen. Hun har også markeret sig på de skrå brædder med roller i en lang række danske teaterforestillinger. Hun var idekvinde og én af hovedrolleindehaverne i teaterforestillingen Hår på den, der spillede på Teater Grob, hvor den fik fremragende anmeldelser og modtog en Reumert for Årets Særpris. Özlem Saglanmak modtog en talentpris ved Årets Reumert i 2009 og i 2021 en Robert-pris for årets kvindelige birolle i filmen Shorta.
Mads Mathias
Mads Mathias er dansk saxofonist, sanger og sangskriver. Han har i løbet af de seneste år slået sit navn fast som en af de store, danske croonere. I forbindelse med Mads Mathias udgivelse Free Falling, udtale en begejstret anmelder at han er, "En ny mandlig jazz-sanger, som garanteret er en fremtidens stjerne – ikke kun på de danske jazz-scener, men i det hele taget." Mads Mathias har bl.a. turneret med DR Big Band og har stået på adskillige af de store udenlandske scener.
Arrangementet er en del af Golden Days Festival 2023
Golden Days er en kulturhistorisk festival, der med nysgerrighed og glimt i øjet tager historien, samtiden og det, der har formet og former os som mennesker og samfund under kærlig, kritisk og kreativ behandling. Hvert år i september behandler festivalen et nyt tema ud fra en række forskellige optikker, faglige discipliner og æstetiske afsæt. Årets tema er 'På landet'.
Arrangementet er støttet af: